Pages

01 June 2011

Deca đubretari

Ne mogu da procenim, da li je ovo objektivno problem, ili sam ja samo previše osetljiv prema upotrebi dece u ove svrhe? Da se radi o mojoj deci, bio bih ljut. Bio bih mnogo ljut.



Malo sam pogledao, akcija "Očistimo Srbiju" se izgleda dobrim delom oslanja na "dobrovoljni" rad dece:


На подручју Новог Сада око 6.000 учесника очистило је улице, тргове, школе, игралишта и друге површине.  

Takođe:


Министар просвете Жарко Обрадовић указао је да се то Министарство радо одазвало позиву да школе учествују у Великом спремању Србије.

Pogledajte i ovo, evo šta, između ostalog, piše u opisu video fajla

U akciju spremanja grada uključiće se i sve obrazovne ustanove. Sakupljaće pet ambalažu i papir i škola koja najviše otpada sakupi dobiće na poklon sportsku opremu, a vrtići igračke od Pokrajinskog sekreterijata za omladinu i sport.

Alo, vrtići? 

Realista

Portparol MUP-a Srbije se bolje snalazi u visokoj politici. Ovo je savršeno logičan predlog i savršeno sam siguran da će biti ignorisan zbog inercije međunarodne zajednice. Moje mišljenje je da su multietničko Kosovo i ista takva BIH jedno obićno traćenje vremena i novca, ponajviše porekih obveznika EU i SAD. A i teraju nase narode sa izraženom ljubavlju ka multietničnosti da budu licemeri. Ono što ne valja je da se sa ovim malo okasnilo.

Free Banking Blog

Od pre desetak dana je počeo "sa radom" Free Banking Blog, za koji će, po svoj prilici, pisati neki od vodećih ljudi u ovoj oblasti. Evo šta im piše u About strani:


The Free Banking blog is a venue for leading free banking advocates to share their insights with the world. This illustrious cast includes academics, public policy experts, government officials, and rabble rousers. Guest bloggers will feature financial gurus, entrepreneurs, historians, celebrities, and many other different perspectives. 
We hope that making these ideas and conversations more accessible will help educate the lay public, amateur economists, and influential intellectuals. Most importantly we aspire to promote and facilitate the transition to free banking in both developed and developing countries.

Za početak, evo zanimljivog članka George Selgina, profesora sa Univerziteta u Džordžiji.

Definitivno mi ide u Feed.